Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Garanciás ügyintézés

1. GYŐZŐDJÖN MEG RÓLA, HOGY AZ AKKUMULÁTOR VALÓBAN MEGHIBÁSODOTT!

Ellenőrizze az akkumulátor töltöttségét! Hibátlan akkumulátor és gépjármű esetén is lemerülhet egy indító akkumulátor a gyakori és rövidtávú utazások során, mely esetben a gépjármű nem tudja visszatölteni az indításkor felvett áramot.

Győződjön meg arról, hogy a saruk megfelelően vannak rögzítve! A használat során is meglazulhatnak a saruk, így a pólusokkal nem érintkeznek megfelelően.

Ellenőrizze gépjárműve elektromos rendszerét, a generátort és az esetleges rejtett fogyasztókat! Legfőképp az idősebb autóknál fordulhatnak elő ilyen problémák, de nem ritka az elektronikával telezsúfolt új autók esetében sem. Az ilyen problémával küzdő gépjárművek akár használaton kívül is lemeríthetik az akkumulátort.

Ha módjában áll, mérje meg az akkumulátor feszültségét egy egyszerű multiméterrel! Ezzel részben kiszűrhető, hogy valóban az akkumulátor a hibás. A kapocsfeszültség 12,4V felett megfelelő.

Ha van rá lehetősége, töltse fel az akkumulátort, mely hétköznapi használat mellett is javasolt bizonyos időközönként. Ha a töltő nem tudja feltölteni az akkumulátort, nagy eséllyel tényleg lehet gond az akkumulátorral, de ebből nem következik, hogy nincs hibája a gépjárműnek, illetve nem az tette volna használhatatlanná az akkumulátort.

A varázsszemmel ellátott akkumulátorok esetén csak annak az 1 cellának az állapotát tudja nyomon követni, amelyikbe a varázsszem van ültetve, így az akkumulátor egészére nem lehet általános következtetéseket levonni. A varázsszem hibája nem nem jelenti az akkumulátor

 

 

2. KÉSZÍTSE ELŐ A GARANCIA ÉRVÉNYESÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOKAT!

A vásárlást igazoló számlát (másolata is megfelel) vagy a készülékhez tartozó jótállási jegyet.

 

 

3. JUTTASSA VISSZA HOZZÁNK AZ AKKUMULÁTORT

Felkeresheti az Önhöz legközelebb eső kirendeltségünket vagy visszaküldheti postai úton is központunkba, a 4031 Debrecen, Széchenyi u. 109/b. címre.

Utóbbi esetben távolítsa el a termékre került szennyeződéseket és takarja le az akkumulátor pólusait, lehetőleg az eredetileg is erre szolgáló pólusvédővel. Ezek hiányában a posta megtagadhatja a termék felvételét.

 

4. VÁRJON KOLLÉGÁNK HÍVÁSÁRA

A termék visszaérkezését követő 1 munkanapon belül kollégáink bevizsgálják az akkumulátort és elvégzik a szükséges méréseket, vizsgálatokat. Lemerült akkumulátor esetében elvégzik annak töltését is, mely önmagában 24 órát vesz igénybe, így az ügyintézés 1 munkanappal kitolódik. (Nem számítanak munkanapnak a szombati munkanapok).

 

5. VÁRJA A FUTÁR ÉRKEZÉSÉT

Amennyiben a jótállási igény jogos, úgy akkumulátorát a következő futárral

Az akkumulátor jellegénél fogva nem javítható, így garanciás meghibásodás esetén csak cserére van lehetőség. Abban az esetben, ha már az adott termék nem áll rendelkezésre, lehetősége van áttérni hasonló vagy nagyobb tudású termékre.

Abban az esetben, ha a garanciás igény nem jogos, mert az akkumulátor hibátlan (csak merült) vagy a meghibásodás helytelen használatból ered (az akkut felnyitották, mély kisütötték, nem rendeltetésszerűen használták, pl. indító akkut meghajtó célra) akkor a töltésért díjat számítunk fel, valamint a visszaszállítás sem ingyenes.

A visszaszállítás díja a súly függvényében az alábbi:

0-10 kg - 1 990 Ft
10-20 kg - 2 790 Ft
20-30 kg - 3 290 Ft
30-40 kg - 5 990 Ft
40-80 kg - 8 990 Ft